そば処 為治郎
グルメ・レストラン
3.34
投稿写真
クチコミ・評判
1~20件(全24件中)
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Good noodle dishes, but I don't think it's a relaxing restaurant
- 3.5
- 旅行時期:2023/02(約3年前)
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東京駅の八重洲の方の地上改札口を出て、さらに日本橋口の方へ歩くと、通路沿いにあるレストランです。落ち着いた雰囲気を醸し出す... 続きを読む外装で、決して目立つような印象ではないものの、必ず目に留まるため気になる人も多いかと思います。
店名に『そば』とありますが、給仕される料理は蕎麦だけではなく、ラーメンやうどんも給仕されます。京都の名物料理の一つである『にしんそば』を始め、鶏ガラを出汁にとった『鶏そば』や、牛肉や鴨肉がトッピングされたうどんが主なメニューとなっています。『鶏そば』には、鶏白湯ラーメンに見られるようなクリーミーなスープの料理だけでなく、琥珀色をしたスッキリした味わいのスープの料理もあります。それ以外の蕎麦やうどんは、全てすっきりした味付けの醬油ベースのスープで、後味もじんわりと口に残るような多幸感を味わえると思います。
狭い店内であるため、入口と出口が分かれています。入口付近にある券売機で食券を購入する必要があります。外装だけでなく、内装やスタッフの装いから、やや格式の高いお店のような印象を受けますが、実際は町中のラーメン店とほぼ変わらず、気軽に立ち寄ることが出来ます。一方で各客席の間隔も広くはないため、お喋りをして寛ぎながらゆっくり食事をする店、という印象はありません。そのためか、客の回転は悪くありません。
経営母体が京都にある本家西尾八ツ橋であるため、給仕される食事には『八ツ橋』が1つ付いてくるのも、このレストランの特徴の一つです。
The restaurant is located along a corridor as you exit the ground level ticket gate of Yaesu in Tokyo Station, and walk further toward the Nihonbashi exit. The exterior of the restaurant gives off a calm atmosphere, and although it does not give the impression of being conspicuous, it's sure to catch the attention of many people who are curious about it.
Although the name of the restaurant is "Soba," it serves not only Soba but also Ramen and Udon noodles. The main menu items include "Nishin-soba," a Kyoto specialty, "Tori-soba," made with chicken stock broth, and udon noodles topped with beef or duck. "Tori-Soba" includes not only the creamy broth found as Chicken White Broth Ramen, but also amber-colored broth with a clean taste. All other soba and udon dishes are made with a clean, clean-tasting shoyu-based broth that leaves a lingering, euphoric aftertaste that will leave a lasting impression on your mouth.
Due to the small size of the restaurant, there are separate entrances and exits. You must purchase a meal ticket from the ticket vending machine located near the entrance. The exterior as well as the interior and the attire of the staff give the impression of a rather prestigious restaurant, but in fact it's almost the same as ramen restaurants in town, and you can stop by casually. On the other hand, the space between each seat is not very wide, so it does not give the impression of a restaurant where you can relax while chatting and enjoying a leisurely meal. Perhaps because of this, the customer turnover is not bad.
One of the features of this restaurant is that each meal served comes with a "Yatsuhashi" (one of the famous wagashi in Kyoto), as the restaurant is owned and operated by Nishio Yatsuhashi in Kyoto. 閉じる投稿日:2023/03/03
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お蕎麦
- 3.5
- 旅行時期:2022/07(約3年前)
- 0
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とりそばをいただきました
- 3.5
- 旅行時期:2021/12(約4年前)
- 0
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為治郎
- 4.5
- 旅行時期:2021/04(約5年前)
- 0
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八重洲口の京風そば屋
- 4.0
- 旅行時期:2020/08(約5年前)
- 0
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東京駅八重洲口のラーメンもある蕎麦屋
- 3.5
- 旅行時期:2020/06(約6年前)
- 0
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さっぱりの鳥そば
- 4.0
- 旅行時期:2020/01(約6年前)
- 0
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東京駅で京都西尾八つ橋が営む蕎麦屋さんで朝ラーメン(*´∇`*)
- 5.0
- 旅行時期:2019/09(約6年前)
- 6
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「東京駅一番街」に入っているお蕎麦屋さん
- 5.0
- 旅行時期:2019/03(約7年前)
- 0
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東京駅でサクッとお蕎麦
- 3.5
- 旅行時期:2018/11(約7年前)
- 0
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八ツ橋が運営しているお蕎麦屋さん
- 4.0
- 旅行時期:2018/02(約8年前)
- 0
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高級感もあります
- 4.0
- 旅行時期:2017/09(約8年前)
- 0
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にしんそば
- 3.5
- 旅行時期:2017/07(約8年前)
- 0
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人気のお蕎麦屋さん
- 3.5
- 旅行時期:2017/07(約8年前)
- 0
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八ツ橋付き!蕎麦
- 3.5
- 旅行時期:2016/06(約10年前)
- 0
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「焼き八つ橋」がサービス
- 4.0
- 旅行時期:2016/06(約10年前)
- 0
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京風の蕎麦屋
- 3.0
- 旅行時期:2016/05(約10年前)
- 0
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西尾八つ橋のそば屋
- 4.5
- 旅行時期:2015/12(約10年前)
- 0
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新幹線の改札近くで食べたい方向け
- 3.5
- 旅行時期:2015/07(約10年前)
- 0
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お味も品も良いお店です。
- 4.0
- 旅行時期:2015/05(約11年前)
- 0
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基本情報(地図・住所・予算)
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