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とんかつレストランYAMASHiRO 施設情報・クチコミに戻る

A small restaurant, but the finest dining experience in Okinawa

  • 5.0
  • 旅行時期:2024/01(約5ヶ月前)
Cyberさん

by Cyberさん(男性)

那覇 クチコミ:22件

ディナータイムは完全予約制、ランチタイムは完全な予約制では無いものの予約をしなければ利用できないくらいにすぐに客席が埋まるほどの人気のレストランです。
小ぢんまりとしたレストランで、席数は20席弱。細い路地を入っていく必要があるため一見分かりづらいかもしれませんが、店のサインが外観に大きく掲げられているため、特に迷うことは無いと思います。
店名にもある通り、このレストランのメインディッシュは『とんかつ』。低温でじっくり時間をかけて揚げているため、給仕までに時間こそかかりますが、とんかつの拵えから素晴らしく、肉は噛み応えを保ちつつも柔らかくてジューシー、衣は全く脂っこくなく軽い食感で、誰ても美味しく食べられる逸品となっています。とんかつの調味料は基本的に塩ですが、味噌や沖縄で採れた様々な食材を活かした練り物の調味料もあり、多彩な味を楽しめます。
ディナータイムは、とんかつの他、沖縄県産の豚肉を使ったしゃぶしゃぶや、琉球宮廷料理を堪能できます。シェフのこだわりが細部まで垣間見え、見た目も楽しむことが出来ると思います。
料理だけでなく店内の調度品や装飾品も素晴らしく、数は多いものの決して過度に華美になり過ぎず、丁度いい空間の彩を醸し出しているように思います。ご夫婦と思われる2人の方で、調理・給仕・会計・清掃を切り盛りしていて、とても大変そうでしたが、決して失礼な対応は無く、全てのサービスをそつなくこなし、程よい距離感で接客しているように見受けられました。まま
出入口には段差があり、上記の通り2人でレストランの遣り繰りをしているため、車椅子等の障碍を持つ方の利用の場合、事前予約はランチタイム・ディナータイム共に必須だと思います。周辺が住宅地に囲まれているからか、やや通信が不安定な印象を受けました。

The restaurant is so popular that seating fills up so quickly that reservations are required for dinner, while lunchtime is not completely reserved, but may be not available without a reservation.
The restaurant is small and cozy, with less than 20 seats. It may be difficult to find at first glance because you need to enter a narrow alley, but the restaurant's sign is prominently displayed on the exterior, so you should not get lost.
As the name suggests, the main dish at this restaurant is Tonkatsu. It takes time from order to service because of the low temperature and slow frying process. However, the preparation of the pork cutlet is excellent, the meat is tender and juicy while maintaining a chewy texture, and the batter is light and not greasy at all, making it a delicacy that can be enjoyed by anyone. The meat is tender and juicy while maintaining its chewiness, and the batter is light and not greasy at all, making it a delicacy that can be enjoyed by anyone. The seasoning for tonkatsu is basically salt, but miso (soybean paste) and other condiments made from various ingredients from Okinawa are also available, offering a wide variety of flavors.
At dinner time, in addition to tonkatsu, diners can enjoy Shabu-shabu made with Okinawan pork and Ryukyuan court cuisine. The chef's attention to detail can be glimpsed in every detail, and you will enjoy the appearance of the food as well.
Not only the dishes, but also the furnishings and decorations in the restaurant are excellent, and although there are many of them, they are not overly ornate and seem to create just the right amount of color in the space. The restaurant is run by maybe a couple, who seem to be in charge of cooking, serving, accounting, and cleaning, and they seem to be working very hard, but they are not rude, and they seem to be serving their customers with a good sense of distance.
There are steps at the entrance and exit, and as mentioned above, the restaurant is managed by two people, so I think advance reservations are essential for wheelchairs and other disabilities at both lunch and dinner times. The communication seemed a little unstable, perhaps because the restaurant is surrounded by residential areas.

施設の満足度

5.0

利用した際の同行者:
一人旅
一人当たり予算:
4,000円未満 
利用形態:
ランチ
アクセス:
4.0
コストパフォーマンス:
4.0
サービス:
4.5
雰囲気:
4.5
料理・味:
5.0
バリアフリー:
3.0
観光客向け度:
5.0

クチコミ投稿日:2024/01/25

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