1. ホーム
  2. 国内旅行
  3. 東海地方
  4. 愛知県
  5. 豊橋
  6. 豊橋 グルメ
  7. 勢川 本店
  8. クチコミ詳細
豊橋×
旅行ガイド
観光
グルメ
ショッピング
交通
ホテル
旅行記
Q&A

勢川 本店

グルメ・レストラン

勢川 本店 施設情報・クチコミに戻る

The most popular udon and soba noodle restaurant in Toyohashi, many kinds of dishes with yam

  • 4.5
  • 旅行時期:2022/09(約3年前)
Cyberさん

by Cyberさん(男性)

豊橋 クチコミ:2件

主に豊橋市で広く展開している、100年続く老舗のうどん・蕎麦の食堂。この店はその本店で、豊橋駅界隈の最も人気の高い食堂であり、連日のように混雑し、長蛇の列が出来上がる。列に並び待つための専用のスペースは無いため、日差しが強かったり悪天候の際は注意が必要。
典型的な昭和の古き良き時代の雰囲気を漂わせる内装で、概ね4~6人用のお座敷席と椅子があるテーブル席で構成されている。単身で利用する客もいるが、カウンター席等の単身者が気兼ねなく利用可能な席は(見たところ)無い。連日のように混雑した環境に慣れているからか、スタッフの対応も非常に手早く、注文・給仕・会計に手間取られたり必要以上に待たされる機会は滅多にない。
うどんやそばの麺だけでなく、トッピングに至るまで、盛り付けは他のうどん屋・蕎麦屋とほとんど変わりはない。一方で、いずれの食材もよく拵えられており、様々な食感を楽しむことが出来る。特に『とろろ』を使用したメニューが多く、この食堂の名物である『豊橋カレーうどん』にもとろろを使用することで、カレールーのとろみや粘り気が一層増し、うどんによく絡みつき、最後までおいしくいただくことが出来る。
客席は1階にあるため、入口の僅かな段差にさえ気を付ければ、車椅子等の障碍を持つ方でも気軽に利用できる。

A long-established udon noodle and buckwheat noodle restaurant that has been in business for 100 years and is widely spread mainly in Toyohashi City. This is the main restaurant and the most popular diner in the Toyohashi Station area, and is crowded every day, with long lines forming. There is no dedicated space for waiting in line, so be careful in case of strong sunlight or bad weather.
The interior has a typical good old Showa-era atmosphere, generally consisting of tatami room seating for 4-6 people and tables with chairs. Some customers use the restaurant alone, but there are no counter seats or other seats that can be used by singles without hesitation (as far as I could see). Perhaps because they are accustomed to a crowded environment, the staff is very quick to respond to customers, and there is seldom an opportunity for customers to wait longer than necessary for ordering, serving, and billing.
The presentation of udon and soba noodles, as well as the toppings, is almost the same as at other udon and soba restaurants. On the other hand, all the ingredients are well prepared, and one can enjoy a variety of textures. In particular, many of the menu items are made with yam, and the use of yam in the "Toyohashi Curry Udon," the diner's specialty, enhances the thickening and stickiness of the curry roux, which is well mixed with the udon and tastes great all the way through.
Since the seating is on the first floor, the restaurant is easily accessible to people with disabilities, such as wheelchairs, as long as they are careful to avoid the slight difference in the steps at the entrance.

施設の満足度

4.5

利用した際の同行者:
一人旅
一人当たり予算:
1,000円未満
利用形態:
ランチ
アクセス:
4.5
コストパフォーマンス:
4.5
サービス:
4.0
雰囲気:
4.0
料理・味:
4.5
バリアフリー:
4.0
観光客向け度:
4.0

クチコミ投稿日:2022/11/07

いいね!:0

利用規約に違反している投稿は、報告することができます。 問題のある投稿を連絡する

このユーザーが利用した周辺のスポット

PAGE TOP