ホイアンのクッキングクラス
- 5.0
- 旅行時期:2014/08(約11年前)
-
-
by トラッキー☆さん(非公開)
ホイアン クチコミ:7件
ホイアンにはクッキングクラスを開いているレストランがたくさんある。
ベイビーマスタードレストランのクッキングクラスは、1日2回の少人数制のプライベートクラスしかない。
市場で買い物をしたあと、畑でハーブや野菜の収穫、青空キッチンでクッキング・・・そして、お食事。
トリップアドバイザーを経由して、Baby Mustard Restaurantにメールして予約。
☆希望した日時のクラスに空きあり
☆たくさんのメニューから3品選択する
☆村で野菜を収穫して料理する
☆1人20ドル
☆2ドル追加でホテル送迎+市場ショッピング
ホテルでNguyetと待ち合わせ、メニュー3品の材料を買いに市場へ。
たくさんの魚介類や肉、野菜、麺類、乾物など食材について説明しながら、お買い物。
絶対に一人じゃ飲まない、市場の屋台でスープを飲んだり・・・
もちろん、支払いはNguyetがしてくれる。
買い物したあとは、Nguyetのバイクの後ろに乗って、レストランへ。
2人以上の場合は、タクシーを利用するとのこと。
レストランに到着したら裏の畑へ。
ペットボトルの水を一本くれた。
ベトナムの三角笠を借りて、Nguyetがハーブや野菜の説明をしてくれる。
いろんな種類のハーブを摘んで、匂いを嗅ぎ、かじってみる。
収穫した野菜を持って、レストランに戻ると、おばあちゃんがクッキングクラスの準備をしてくれてた。
Nguyetによるクッキングクラス。
Nguyetの手本を見ながら、一緒に料理を作っていく。
一品ずつ作って食べてもよし、三品全て作って食べてもよし。
Nguyetは英語が堪能、マンツーマンだから人に気を遣うこともなく、英語の勉強になる。
完成した料理をテーブルに並べ、Nguyetと一緒に食べる。
パッションフルーツとしょうがのジュースが本当においしかった。
Nguyetはつまむ程度だったが・・・お腹いっぱいで食べ切れないほど。
最後に22ドルをお支払い。
バイクでホテルまで送ってもらえた♪
弾丸旅行だったけど、すごくのんびりしていて、いい時間を過ごすことができた。
1. HOI AN FOOD
- Boiled whole prawn rolls with spring onion & local herbs
- Pan rice cake w/ shrimp served w/ Tra Que Mixed Salad
- Crispy whole prawn rolls w/ spring onion, pork on rice sheet
- Fried spring roll with vegetables (mushroom, carrot, taro, glass noodles peeled green split peas) with shrimp and pork
- Hoi An special noodles with pork)
- Rice white noodles with chicken in basil in soya bean and peanut sauce and fresh herbs)
2. SOUP
- Whole prawn cooked with lemongrass, tomatoes, button mushroom & lime juice
- Diamond squid & shrimp, lotus seed with fish stock soup
- Mackerel soup with tomato, spring onion
3. STARTER
- Baby mustard, lettuce& mint leaf served w/ grilled beef
- Sliced cucumber, carrot, onion, local herbs w/ calamary & cashews
- Mix salad papaya, green mango, banana blossom, lotus stem
- Banana blossoms salad with shrimp and pork
- Papaya salad with shrimp
4. MAIN COURSE
*PORK*
- Grilled Pork w/sesame seed Served w/ mixed salad
- Braised Pork in clay pork
- Marinated pork with butter, deep and wok fry with capsicum, onion, pineapple in sweet-sour sauce
- Braised Pork with coconut water
- Fried pork with pineapple
- Grilled with honey
*BEEF*
- Marinated beef minced lemongrass roll lalot leaf & char-Grilled
- Fried beef with sour ? sweet soup
- Grilled pork with vegetables
*CHICKEN*
- Marinated chicken with butter, deep and wok fry with capsicum, onion, pineapple in sweet-sour sauce
- Fried chicken with Chilli & Lemongrass
- Grilled chicken meat with lemongrass leaf served with french fries & Onion salad
- Grilled chicken with lemon grass leaves
*SHRIMP*
- Fried prawn w/ capsicum, onion, spring onion, & cashewnut
- Char - grilled Prawn w/garlic & black pepper sauce
- Grilled Prawns with Garlic & Butter sauce
*CALAMARI*
- Deep fried calamari with batter & pineapple relish
- Fried calamari w/sate sauce
- Grilled Calamari with Lemongrass & Chilli Served with Mint Leaves & Home Made Sauce
*FISH*
- Pan fried mackerel and cover by spicy tomato sauce
- Braised mackerel in clay pot
- Traditional Grilled Mackerel in Banana Leaf Marinated with Turmeric Powder, Julienne Mushroom & Spring Onion
- Fish curry
- 施設の満足度
-
5.0
- 利用した際の同行者:
- 一人旅
- 一人当たり予算:
- 3,000円未満
- 利用形態:
- ランチ
- アクセス:
- 3.0
- ホイアン旧市街から約4キロ、アンバンビーチへ行く途中。
- コストパフォーマンス:
- 5.0
- ベトナム料理3品+送迎付きで22ドル!!
- サービス:
- 4.0
- 少人数のプライベートクラス、送迎付き。
- 雰囲気:
- 4.0
- Tra Que vegetable villageの畑がある。
- 料理・味:
- 4.0
- ベトナムの食文化を知ることができる。
クチコミ投稿日:2014/09/10
いいね!:2票
利用規約に違反している投稿は、報告することができます。 問題のある投稿を連絡する